Ultimele stiri

Bugetul pe 2015 a fost votat. Contribuția pentru ACS Poli Timișoara, mărul discordiei între primarul Nicolae Robu și doi consilieri locali

consiliul local timisoara

Ședință fără prea multe scântei pe tema bugetului la Consiliul Local. Aleșii s-au întâlnit vineri după-amiază pentru a decide cum vor aloca banii disponibili pe anul în curs. Așa cum a anunțat deja, grupul PSD a venit cu o serie de amendamente. Unele au trecut, altele nu, dar subiectul pe care s-a făcut cea mai mare vâlvă a fost contribuția anuală alocată echipei de fotbal ACS Poli Timișoara.

Ședința a început cu o pledoarie a primarului Nicolae Robu, care a explicat ceea ce conține propunerea de buget.

Ne focalizăm pe dezvoltare și alocăm o parte importantă din bani pentru investiții pentru dezvoltarea infrastructurii. Nu au rămas ignorate sectoarele sănătății, educație, sportului, clulturii etc. Toate aceste sectoare beneficiază de sume importante. Sunt sume considerabile alocate pentru construirea noului corp la Spitalului de Copii sau pentru construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Muncipal. Școlile și grădinițele primesc și ele bani. În domeniul culturii avem sume mult mai mari decât cele cu care se opera înainte. Avem pe agenda culturală evenimente de mare impact, unele mai nou inițiate, altele tradiționale. Desigur, nimic nu e perfect pe lumea aceasta și pentru că au fost discuții pe tema agendei culturale noi suntem deschiși la propuneri. Domeniul sportului este susținut ca și anul trecut, cluburile sportive în primul rând, dar și activități sportive desfășurate la nivel individual. În privința infrastructurii urbane vom continua proiectele deja începute și vom demara altele de anvergură precum lărgirea la patru beizi a străzii Popa Șapcă, a străzii Podeanu, a străzii Marșal Constantin Prezan, un nou pod peste Bega în zona Jiul și subpasajul din Piața Victoriei, proiect parte din crearea inelului 1 de trafic, a explicat Robu în deschidere.

Ulterior, consilierii și-au depus rând pe rând amendamentele. Au luat cuvântul Radu Dimeca de la PNL, Radu Țoancă, Dan Idolu, Romanița Jumanca și Alfred Simonis de la PSD, dar și independentul Bogdan Herzog. Majoritatea amendamentelor au fost votate fără prea multe comentarii. Totuși, un subiect a adus panică pentru primarul Nicolae Robu. Mai exact, social-democratul Alfred Simonis, dar și independentul Bogdan Herzog au cerut diminuarea bugetului alocat pentru ACS Poli Timișoara cu câte 1 milion de lei, care ar fi urmat să fie redistribuiți pentru construirea de terenuri de sport în mai multe cartiere din Timișoara, respectiv pentru  investirea în modernizarea Spitalului Victor Babeș.

Eu cred că trebuie să înțelegem problema in toată complexitatea ei. Noi am alocat sume importante pentru sport în general și pentru fotbal în particular. Dacă vrem ca sumele să-și facă efectul, trebuie să păstrăm aceeași frecvență, a spus primarul Nicolae Robu care a atras atenția că diminuarea bugetului ar duce la imposibilitatea echipei de a se susține în liga I, ligă în care urmează să treacă.

Cu toate că cei doi consilieri și-au susținut cu toate forțele punctele de vedere, majoritatea consilierilor au fost de partea primarul pe care l-au susținut și au votat împotriva celor două amendamente.

În final, după aproximativ 2 ore și jumătate de discuții, bugetul Timișoarei pe 2015 a fost aprobat.  

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*