Ultimele stiri

Bugetul pentru întreținere spațiilor verzi din centrul orașului ar putea fi suplimentat. Cât ar mai primi Horticultura

4,5 milioane de lei. Atât ar urma să primească societatea care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală, și anume Horticultura. Vorbim de o suplimentare a bugetului alocat inițial, în luna octombrie, în valoare de 2,2 milioane de lei, totul pentru că, se pare, acesta a fost epuizat.

Momentan, Timișoara nu are contracte pentru îngrijirea spațiilor verzi, decât în centrul orașului. Scandalul pe această temă a ținut paginile ziarelor luni de zile la sfârșitul anului trecut, căci, directorul societății Horticultura, Andrei Drăgilă, a refuzat categoric să preia întreținerea celorlalte sectoare ale orașului, pentru că, spune el, tarifele stabilite prin contractele expirate, erau prea mici. Robu nu a fost de acord să plătească mai mult și, uite așa, s-a ajuns în situația în care, în prag de primăvară, Timișoara să nu aibă contract de întreținere a spațiilor verzi decât pentru centrul orașului.

Acum, în viitoarea ședință de consiliu local, urmează să se voteze suplimentarea cu 4,5 milioane de lei a bugerului acordat inițial Horticultura pentru serviciile prestate în centrul orașului.  Potrivit referatului ce susține proiectul, suplimentarea este necesară deoarece suma alocată până acum s-a epuizat și „primul semestru al anului reprezintă perioada în care se efectuează lucrări de plantare a arborilor şi arbuştilor (…) dar şi necesitatea efectuării lucrărilor de cosire (începând cu lunile martie-aprilie, când temperaturile cresc), udare a materialului dendrologic, plantare de specii floricole anuale”.

Dacă consilierii vor vota pozitiv pentru proiect, banii ar urma să fie folosiți de către societatea Horticultura în următoarele 6 luni, exclusiv pentru sectorul central.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*