Ultimele stiri

Buna Vestire, prima dezlegare la peşte din post. De ce nu e bine să vă certați în această zi

buna vestire

Ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că-l va naște pe Iisus Hristos, Buna Vestire, este sărbătorită de credincioși astăzi. Această zi este prima din postului Paștelui cu dezlegare la pește. Potrivit tradiției, oamenii nu trebuie să se certe de Buna Vestire ca să nu aibă necazuri tot anul.

Locul în care Fecioara Maria a aflat vestea că-l va naște pe Iisus este ocupat, acum, de o biserică impunătoare, și anume Bunavestire din Nazaret. În lăcașul de cult se află o grotă, care este des vizitată de pelerini, în care Fecioara Maria ar fi fost înștiințată de Arhanghelul Gavril că îl va aduce pe lume pe Mântuitorul.

Potrivit tradiției, de Buna Vestire se crede că sosesc rândunelele, iar cucul cântă pentru prima dată în acest an și astfel anunță sosirea primăverii. Tocmai de aceea, primul cântec al cucului trebuie așteptat de oameni îmbrăcați curat, veseli, cu stomacul plin și cu bani în buzunar.

De Buna Vestire, este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare, ca hrană pentru îngeri. Fiind dezlegare la peşte, se spune că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. În popor se mai spune că pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă, pentru că mor peştii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*