Ultimele stiri

Burse de 3.700 de lei pentru zece post-doctoranzi ai Universității de Vest din Timișoara

burse doctoranzi

Mai mulți doctoranzi și post-doctoranzi care studiază la Universitatea de Vest din Timișoara vor primi, timp de 18 luni, burse uriașe din partea Uniunii Europene, cu scopul de a-i determina să fie mai interesați de domeniul cercetării. Banii vor fi oferiți în cadrul proiectului strategic „Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi si Post-doctoranzi.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Universitatea din Craiova (în calitate de lider de proiect), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timișoara. Grupul ţintă din cadrul proiectului este format din 80 de doctoranzi (din care 10 doctoranzi ai Universității de Vest din Timișoara) și 90 de cercetători postdoctorat (din care 10 cercetători postdoctorat ai Universității de Vest din Timișoara) de la nivelul celor patru parteneri instituţionali pentru următoarele domenii de cercetare: tehnologiile societății informaționale, energie, mediu, sănătate, agricultură, securitatea și siguranța alimentelor, bio-tehnologii, materiale, produse și procese inovative, spațiu și securitate și cercetări socio-economice și umaniste.

Proiectul își propune creşterea atractivității și motivației pentru cariera în cercetare, dar și dezvoltarea rețelelor între universități, centre de cercetare și întreprinderi și consolidarea legăturilor dintre învățământul superior, cercetare și mediul de afaceri.

Pe durata proiectului doctoranzii și postdoctoranzii vor beneficia de sprijin financiar pentru cercetare, concretizat în burse lunare de 1.800 lei (pentru doctoranzi) și 3.700 lei (pentru postdoctoranzi), precum și de posibilitatea de a efectua stagii de practică în institute de cercetare și universități din Uniunea Europeană. De asemenea, cercetătorii vor beneficia de sprijin financiar pentru participarea la conferințe, seminarii internaționale legate de obiectul cercetării.

Bugetul total al proiectului este aproape 13 milioane de lei, din care Universitatea de Vest a primit 1,2 milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*