Ultimele stiri

Burse de la Uniunea Europeană pentru doctoranzii și post-doctoranzii de la Universitatea de Vest din Timișoara

burse doctoranzi

35 de doctoranzi și alți 20 de post-doctoranzi care studiază la Universitatea de Vest din Timișoara în domeniile științe umaniste și economico-sociale vor avea șansa de a primi burse lunare consistente din partea Uniunii Europene. Astăzi a fost lansat proiectul “Cercetători competitive pe plan european în domeniul științelor umaniste și socio-economice. Rețea de cercetare multiregională”, al cărui beneficiar este Universitatea de Vest, iar parteneri în proiect sunt Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea din Craiova.

Concret, viitorii cercetători vor primi, timp de 18 luni, o bursă lunară de 1.500 de lei pentru doctoranzi, și de 2.500 de lei pentru post-doctoranzii care studiază la Universitatea de Vest.

“Totodată, proiectul prevede crearea unei rețele de cercetare internaționale prin încheierea de acorduri de colaborare cu universități din țară și străinătate precum și cu reprezentanți ai mediului socio-economic și cultural în vederea creșterii relevanței cercetării. Funcționarea rețelei de cercetare formate este susținută și prin intermediul unei platform informatice”, transmit inițiatorii proiectului.

Valoarea acestuia este de aproape 13 milioane de lei, în total vor beneficia de burse 150 de doctoranzi și 75 de post-doctoranzi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*