Ultimele stiri

Burse pentru studenții români în Coreea de Sud. Ce vești aduce senatorul Ben-Oni Ardelean

Senatorul PNL de Timiș Ben-Oni Ardelean a efectuat, recent, o vizită oficială în Coreea de Sud. De acolo, liberalul s-a întors cu vești bune pentru studenții români care sunt interesați de bursele de studiu  în această țară.

“Îmi doresc intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât la nivel diplomatic, însă şi cultural, universitar şi economic. Am propus câtorva universităţi să dea burse de studii pentru studenţii români, pentru ca aceştia să cunoască mai bine cultura şi civilizaţia coreeană, pentru a crea punţi de dialog între cele două popoare. Totodată, consider că schimburile comerciale pot fi intensificate, existând un mare potenţial în această privinţă”, a declarat Preşedintele Grupului de Prietenie Coreeană-Română din Parlementului Sud Coreean Woo Sang Ho, care s-a arătat deschis la discuții avansate cu senatorul liberal pe această temă.

În perioada în care s-a aflat în Coreea de Sud, senatorul  Ben-Oni Ardelean, pe lângă discuții punctuale pe teme legate de educație, economie și alte subiecte de interes, a avut o serie de întâlniri la nivel de Parlament şi Guvern, precum şi cu mediul de afaceri din această ţară. Vizita a inclus și un dineu cu Preşedintele Coreei de Sud – dna Park Geun-hye, o recepţie la care a participat și Vice-Premierul Hwang Woo Yea, Ministrul Educaţiei, precum şi întâlniri în cadrul Parlamentului.

Preşedintele Comisiei de Politică Extenă a Parlamentului, Na Kyung-Won a declarat în cadrul acestor întâlniri: “Contăm pe sprijinul României în vederea pregătirii procesului de unificare, având în vedere experienţa pe care dumneavoastră o aveţi de tranziţie de la comunism la democraţie, cu toate implicaţiile şi provocările ce acest proces le implică”.

Pe parcursul vizitei, senatorul liberal a avut întâlniri cu mai mulţi reprezentaţi ai mediului de afaceri, care s-au arătat extrem de interesaţi în a investi în România, relaţiile economice cu Coreea de Sud  fiind considereate  extrem de importante pentru statul român.

Parteneriatul dintre cele două țări are tradiție, numai pe parcursul anului trecut mai mulţi demnitari sud coreeni vizitând România. Ca semn de apreciere față de implicarea de peste zece ani a senatorului Ardelean în menținerea și îmbunătățirea acestor relații bilaterale, aceștia i-au înmânat o distincţie în cadrul Parlamentului Sud Coreean. De menţionat faptul că din delegaţia română a făcut parte şi deputatul Ioan Cupşa, preşedintele Grupului de Prietenie Româno-Coreeană din Parlamentul României

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*