Ultimele stiri

Buziașul vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o zacuscă de 600 de kilograme

zacusca

Un nou festival în Banat, la sfârșitul acestei săptămâni. La Buziaș se desfoară ediția a VI-a a Festivalului Papricașului și Vinului Buziaș, organizat de Asociația pentru Dezvoltarea zonei Buziaș în colaborare cu Primăria Orașului Buziaș.

Evenimentul are loc sâmbătă, 11 octombrie, și dumnică, 12 octombrie, și se va desfășura în parcul orașului stațiune Buziaș – zona Cazinoului.

Două zile de sărbătoare pentru Buziaș și pentru tot Banatul, în care vă veți bucura de cele mai gustoase și diverse rețete de papricaș care va clocoti din peste 40 de ceaune!

Un stand special în care va fi preparată zacuscă de 600 kilograme, cu care Buziaș speră să intre în Cartea Recordurilor, și alte surprize și demonstrații de artă culinară vă vor surprinde plăcut simțurile, alături de vinurile noastre de Buziaș!

Papricașul va fi mai gustos, acompaniat de muzică populară și dansurile din Banat, care vor răsuna pe toata durata festivalului. În acest an, a fost pregătit cel mai consistent program folcloric de până acum, cu peste 500 de dansatori și soliști.

Iată programul festivalului:

Sâmbătă 11 octombrie:

Orele 15:00 – Deschiderea oficială
Orele 15:15 – 19:00 – Spectacol ansambluri folclorice: „Sorocul” CARP Timisoara; „Călușerii” din Jebel; „Junii Petrileni”din Petrila, jud. Hunedoara; „Hora Belințului”; „Flori Bănățene” din Topolovățu Mare; „Brestoviceana” si „Datini Jdiorene”.

Soliști invitați: Ștefan Isac, Daniela Văcărescu, Mariana Zota, Remus Grosu, Floare Hojda Tomoioaga, Valeria Toader, Ion Alexandrescu, Maria Tudor, Mariana Ghilezan, Dumitru Botoșan.

Duminică 12 octombrie:

Orele 09:00 – 13:00 – Prepararea culinară
Orele 13:00 – 13:30 – Degustarea papricașului și desemnarea câștigătorilor concursului

Orele 11:00 – 19:00 – Spectacol ansambluri folclorice: „Izvorașul” din Buziaș; „Bănățeana” din Timișoara; „Sveti-Nicola” din Deta; „Bujoreanca” din Traian Vuia, „Bocșana”; „Datini arădene” din Arad si Periam; “Junii Petrileni” din Petrila; „Satu meu” din Ramna; „Hora Timișului” din Timișoara; „Iedera” din Otelu Roșu; „Doina Timișului” din Timișoara; „Pusta Banatului” din Timișoara si „Boldureanca”.

Soliști invitați: Adrian Stanca, Liliana Savu Badea, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Traian Barbu, Luminița Istodor, Mircea Cârțișorean, Adriana Curtu Voaidoș, Carmen Ienci, Sonia Vlaicovici, Dolores Dongea, Ionuț Andrieș, Sebastian Rămneanțu, Adorian Drăgoi, Iasmina Velescu, Cristian Tomoni, Georgiana Marișescu, Otilia Radu, Angelica Stoica, Mihaela Orbulov, Sorin Zamfor și alții.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*