Ultimele stiri

Ca acum 100 de ani în unele școli din Timiș, fără apă curentă, dar cu WC în curte

wc curte

Nu mai puțin de 31 de unități de învățământ din județul Timiș nu au obținut autorizație sanitară înainte de începerea noului an școlar. Motivul? Elevii au parte de condiții ca acum o sută de ani, în unele dintre școli nu există apă curentă, la altele elevii sunt nevoiți să meargă la WC în fundul curții, iar la câteva încălzirea de realizează cu ajutorul sobei de tuci.

Astfel, aproximativ 1.200 de elevi din județul Timiș vor învăța în școli și grădinițe fără autorizația sanitară. Totuși, potrivit reprezentanților ISJ Timiș, în unele unități de învățământ situația este posibil să se schimbe.

„Consiliul Județean Timiș a alocat fonduri pentru realizarea de lucrări în unele școli și grădinițe în care nu era apa curentă. Astfel, pe timpul verii s-au efectuat reparații și poate că 16 unități de învățământ vor reuși să obțină autorizația sanitară înainte de începerea școlii. Principalul motiv pentru care nu există autorizație sanitară este lipsa apei curente, în anumite unități de învățământ. Mai avem 3-4 situații unde WC-urile sunt tip latrină, în curte, sau mai avem 2-3 cazuri în care încălzirea sălilor se face cu soba de tuci”, explică Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*