Ultimele stiri

Ca-n Dubai, într-un sat din Banat: case suspendate deasupra Dunării, în cadrul unui sat lacustru sub formă de iaht

sat lacustru berzasca

Un proiect unic în România va fi realizat în Banat, pe Clisura Dunării. Este vorba de 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, care vor forma un sat lacustru cu totul special. Astfel, dacă în Dubai există o insulă artificială în formă de palmier, în localitarea Berzasca din judeţul Caraş-Severin va fi realizat un sat lacustru în formă de iaht.

Ideea îi aparţine unui investitor privat care a reuşit să câştige un proiect european prin care satul lacustru va fi realizat. Proiectul finanţat cu bani de la Uniunea Europeană se numeşte „Dreptul la Dunăre”, iar în această vară aproape că au fost finalizate lucrările la 15 case rustice de pe Dunăre.

De anul viitor, turiştii care ajung pe Clisura Dunării vor putea petrece o vacanţă de vis în aceste căsuţe suspendate. De asemenea, în satul lacustru vor exista şi piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic, potrivit Radio Reşiţa.

„Prin proiectul european „Dreptul la Dunăre”, Berzasca va deveni una dintre cele mai atractive localităţi turistice din Banatul Montan. Este locul unde turiştii vor putea trăi într-un „Sat lacustru” din Golful Berzasca. Dacă în Dubai există o insulă artificială în formă de palmier, la Berzasca veţi vedea un sat lacustru în formă de iaht. Totul este doar pentru relaxare şi odihnă pe frumoasa Dunăre Galbenă, aşa cum sunt apele fluviului pe Clisura Dunării”, scrie pe Facebook „Banatul Montan – Ghidul tău turistic”.

Foto: Radio Reşiţa

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*