Ultimele stiri

Ca-n Occident. Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Timişoara a fost MODERNIZATĂ. Cât au costat lucrările FOTO

mazilu robu diaconu

Timişorenii care au nevoie de îngrijiri medicale urgent şi ajung la spitalul municipal vor fi trataţi în saloane care arată ca-n Occident. Asta pentru că Primăria Timişoara a alocat peste 800.000 de euro pentru în lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Clinicile Noi, care au durat aproape un an. Astfel, noul UPU al Spitalului Municipal Timişoara a fost inaugurat astăzi în prezenţa primarului Nicolae Robu, a viceprimarului Dan Diaconu şi a managerului unităţii medicale, Octavian Mazilu.

UPU funcţionează în parterul clădirii principale a spitalului, care prezintă mai multe disfuncţionalităţi, cum ar fi, spre exemplu, faptul că accesul principal al spitalului coincide cu sala de aşteptare şi spaţiul de primire/triaj al pacienţilor, spaţii dezvoltate lateral faţă de intrarea principală, fără a exista o comunicare firească între acestea.

Prin urmare, s-a propus dezvoltarea unui nou corp de clădire la parter, în curtea spitalului, dar şi amenajarea şi reconfigurarea spaţiilor existente. Capacitatea Unităţii de Primire va fi de 14 paturi. În cazul unor situaţii speciale, unitatea poate fi suplimentată cu 8 paturi.

Însă, lucrările nu au fost finalizate la Clinicile Noi. Asta pentru că de-abia s-a încheiat faza I, urmează faza II care presupune demolarea actualului spaţiu în care funcţionează UPU, reconstruirea şi alipirea de corpul de clădire construit în faza I, realizându-se astfel separarea secţiei UPU şi legătura directă cu Secţia de Radiologie, accesul aparţinătorilor în spital urmând să se facă separat.

La finalizarea celor două etape ale construcţiei va rezulta un corp de clădire modern, conform standardelor europene, destinat în exclusivitate activităţii de primiri urgenţe.

În proaspăta Unitate de Primiri Urgenţe de la Clinicile Noi urmează să sosească şi aparatura necesară, iar saloanele să fir amenajate, astfel încât secţia de urgenţe să fie mutată în noua clădire chiar din această săptămână. „Dotarea va cuprinde şi mobilier nou. UPU este dotată cu ecograf, cu aparatură de monitorizare a pacienţilor, cu aparat de terapie. Am făcut demersuri pentru lărgirea schemei de medici. Avem două paturi de resuscitare zero, avem 14 paturi de monitorizare a pacienţilor care sunt mai puţin critici, avem toate condiţiile pentru a face mici intervenţii chirurgicale, avem comunicare directă cu explorările imagistice”, a explicat Octavian Mazilu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*