Ultimele stiri

Ca să nu piardă finanțarea europeană, clădirea Incuboxx va fi administrată de Primărie. Ce conflict a iscat subiectul în Consiliul Local

incubox

Cu nervi întinși la maximum, țipete și acuze! Așa s-a desfășurat discuția din cadrul plenului Consiliului Local legată de incubatorul de afaceri IT&C, Incuboxx. Pentru că oferta Primăriei nu este atractivă, nu se înghesuie nimeni să ia clădirea în administrare, așa că proiectul care ar fi trebuit să fie cel mai mare centru IT&C din Timișoara, bate pasul pe loc.

În ultimele cinci luni, de când a fost inaugurată clădirea, municipalitatea a căutat pe cineva interesat să preia administrarea acesteia, însă nimeni nu s-a arătat interesat. Astfel că, acum, primarul Nicolae Robu a propus consiliului local alocarea a 200.000 de lei pentru ca municipalitatea să administreze Incuboxx.

„Prin această hotărâre vrem ca clădirea să fie administrată de către noi, iar la un moment dat vom face o licitație care trebuie să aibă o ofertă interesantă, și atunci Incuboxx-ul va trece în administrarea acelei persoane sau societăți”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Înainte de a fi aprobată, hotărârea a iscat totuși un conflict „demn de Primăria Timișoara”, unde nu există plen, fără ceartă. Consilierul PSD, Dan Idolu, a certut justificări în ceea ce privește planul de afaceri care propune mărirea salarială și o selecție a personalului.

“Să ne daţi justificări privind planul de afaceri. Se măresc salariile, înţeleg că n-a fost făcuta până la ora asta o selecţie de personal. Atunci de ce mărim salariul de la 2.500 la 4.500 pentru director, de la 2.000 la 3.600 la administrator şi la femeia de serviciu de la 1.000 la 1.223? Asta înainte să facem selecţia de personal”, a spus social-democratul.

Primarul Nicolae Robu l-a acuzat pe acesta de faptul că dorește să boicoteze proiectele pentru Timișoara și l-a numit “Gică Contra”. Printre nervi și ridicări de ton în discuție au mai intervenit și şefa Direcţiei de Dezvoltare, Aura Junie, liberalul Ciprian Jichici, dar și social-democratul Alfred Simonis.

Într-un final, pentru a nu pierde finanțarea europeană, proiectul a fost aprobat, urmând ca Primăria să ia în administrație clădirea Incuboxx.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*