Ultimele stiri

Că VOR sau NU, locuitorii de pe Calea Urseni vor avea în zonă un complex de „blocuri”

consiliul local timisoara

Scandal în plenul Consiliului Local! Zeci de persoane ce locuiesc pe Calea Urseni au venit la ședință pentru a-și expune pentru a nu știu câta oară părerea. Nu vor „blocuri” la ei în zonă. Problema a pornit de la faptul că proprietarul unui teren care până acum a stat gol, și pe care localnicii îl considerau spațiu verde, a decis că vrea să construiască un complex de locuințe de forma P+2.

Terenul de pe Calea Urseni de 35.000 de metri a aparținut până nu demult Societății Horticultura, dar acesta a fost revendicat de proprietari. Acum aceștia doresc construirea unui complex de locuințe, dar vecinii nu sunt de acord și au atacat proiectul de nenumărate ori la Primărie. După ce a fost retras de două ori de pe ordinile de zi a fostelor plenuri pe motiv că cetățenii din zonă nu vor “blocuri” lângă locuințele lor, consilierii locali nu le-au mai dat atenție și au decis că respectivul teren poate fi folosit după bunul plac al proprietarului. O singură condiție au pus. La amendamentul social-democratului Alfred Simonis, construcțiile nu vor putea depăși înălțimea de 9 metri.

„Nu veți schimba ce se întâmplă în Timișoara prin vociferări. În acest oraș se hotărăște pe bază de rațiune.Orice cetățean trebuie să înțeleagă”, le-a spus Nicolae Robu cetățenilor veniți la Primărie pentru a protesta împotriva proiectului.

Mai mult, nemulțumirile cetățenilor sunt greu de înțeles mai alesu după ce, pentru înțelegerea cu ei, proprietarul terenului s-a oferit să cedeze o parte din acesta, pentru a rămâne spațiu verde destinat tuturor.

„Acest teren a devenit teren privat și nu mai aparține Societății Horticultura, astfel în planul urbanistic s-a modificat. Acum este zonă de urbanizare pentru locuințe. Mai mult, proprietarii actuali au acceptat să cedeze 10% la sută pentru zonă verde și 10 % pentru teren sportiv”, spune arhitectul-șef al Primăriei.

3 Commentarii pe Că VOR sau NU, locuitorii de pe Calea Urseni vor avea în zonă un complex de „blocuri”

  1. un cetaten vociferator // 9 aprilie 2015 a 00:45 // Răspunde

    Nu e adevarat ca proprietarul s-a inteles cu cetatenii, fiindca nici nu se cunosc! Primaria si proprietarii au facut ce au facut, CETATENII DOAR AU CERUT PRIMARIEI SA RESPECTE LEGILE, INCLUSIV PLANUL URBANISTIC GENERAL ACTUAL AL TIMISOAREI DE LA CARE SE DEROGA (SE MODIFICA)SI NOUL PUG AVIZAT DE PRIMARIE SI CARE URMEAZA SA FIE APROBAT IN CONSILIUL LOCAL.

  2. Primaria si asazisi proprietari nu sau inteles cu locuitorii acestei strazi(zone).Locuitorilor li sa interzis sa discute ,pe motiv ca „vocifereaza si nu au ratiune”.Nimeni nu alunga investitorii dar in acelas timp trebuie sa se inteleaga ca si locuitorii acestei strazi au dreptul la un trai civilizat,de ce nu se respecta nivelul de inaltime din zona,adica P sauP+M ,pentru primarie nu mai conteaza parerea nimanui ,doar al ei si al INVESTITORULUI

  3. S-a facut dezbatere publica la care au luat cuvantul 18 locuitori ai zonei, iar in minta incheiata nu a fost consemnat acest lucru,ilegal dealtfel, iar o anliza a acestei intalniri nu a fost expusa deci nu a vocea cetatenilor chiar nu conteaza

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*