Ultimele stiri

Cadou de Moș Nicolae pentru timișoreni: linia de tramvai de pe Ștefan cel Mare. Primarul Robu a inaugurat-o cu tramvaiul turistic / FOTO

În seara de Moș Nicolae, primarul Robu a venit cu o surpriză pentru timișoreni. Linia de tramvai reabilitată de pe strada Ștefan cel Mare este gata, iar de luni tramvaiele își vor relua circulația în zonă. Vineri seara, de ziua lui nume, edilul a și inaugurat linia cu tramvaiul turistic.

Astfel, în ajun de Moș Nicolae, primarul Timișoarei i-a luat la plimbare pe jurnaliști și pe mai mulți reprezentanți ai Primăriei, pentru a încerca pentru prima dată liniile reabilitate pe care de luni vor circula, din nou, tramvaiele 4 şi 6. Edilul s-a arătat încântat de lucrare.

„Suntem în faţa unei lucrări foarte complexe, executate din fonduri europene, lucrare prin care întreaga tramă stradală a fost modernizată. Asta înseamnă că toate reţelele de utilităţi au fost schimbate, s-au dus o parte din utilităţi sub trotuare şi a rămas sub carosabil numai ceea ce trebuie să fie în mod obligatoriu. Linia de tramvaie a fost schimbată complet, iar la final vor fi carosabile moderne pe ambele părţi, trotuare, spaţii verzi, pistă de biciclete. La ora actuală, avem finalizată partea din dreapta pe sensul de mers dinspre Piaţa Traian spre AEM. Este finalizată, iată, lucrarea la linia de tramvai şi în seara aceasta o inaugurăm, facem prima trecere peste ea şi de luni se va circula în mod normal. Pe partea cealaltă, de la AEM spre Piaţa Traian, partea grea a lucrării a fost făcută. Ar mai fi de lucru câteva săptămâni. E o firmă serioasă cea care lucrează aici, iar dacă vremea va ţine cu noi e posibil ca până la Crăciun să se finalizeze lucrările, mai puţin mici ajustări. Dacă vremea nu va fi favorabilă, lucrarea va fi gata la primăvară”, a spus, vineri seara, primarul Nicolae Robu.

Reabilitarea liniilor de tramvai şi a carosabilului de pe strada Ştefan cel Mare face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, în care investiţia se ridică la 5,5 milioane de euro. În perioada următoare, în zonă se mai va lucra la trotuare.

DSCN0096 DSCN0097 DSCN0100 DSCN0083

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*