Ultimele stiri

Câinii maidanezi au intrat în dezbatere publică la Timişoara. Ce au sugerat locuitorii oraşului

Marţi a avut loc dezbaterea publică în ceea priveşte noul regulament de gestionare a populaţiei canine din oraş. În sală nu s-a prezentat un număr mare de persoane, dar cei prezenţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de anumite aspecte ale noului regulament.

Cei opt cetăţeni care au luat cuvântul în timpul dezbaterii, i-au pus întrebări şefului Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, dar de cele mai multe ori acesta le-a amintit că, în cadrul acestei întâlniri, sunt aşteptate doar propuneri referitoare la îmbunătăţirea regulamentului.

Majoritatea i-a cerut reprezentantului Primăriei să explice de ce eutanasierea este necesară şi de ce nu se face nimic pentru a-i opri pe proprietarii de câini care le dau acestora drumul pe stradă.

De asemenea, lui Adrian Bere i s-a sugerat că Timişoara ar trebui să urmeze exemplul altor oraşe din România care au creat mai multe adăposturi pentru câini şi au investit sume substanţiale pentru sterilizarea patrupedelor.

Mai mult, cei prezenţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decizia oficialilor primăriei de a obliga firma care se va ocupa de gestionarea câinilor să plătească despăgubiri în cazul în care timişorenii ar fi atacaţi de câinii de pe stradă.

La dezbatere a fost prezent şi consilierul local PNŢCD, Adrian Orza care a afirmat că ar trebui să se scrie un regulament care să nu se refere doar la Timişoara ci la întregul judeţ.

„E clar că trebuie să eutanasiem câinii bolnavi sau agresivi. Cine se opune acestui lucru exagerează. Câinii bătrâni, cum zicea si domnul Bere, sunt nişte suflete, un câine bătrân de pe strada numai se chinule. Nu ai 1 milion de locuri de cazare si nici fonduri”, a mai spus acesta.

Toate propunerile celor prezenţi la dezbatere vor fi prezentate consilierilor locali urmând ca aceştia să facă amendamente pe baza acestora.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*