Ultimele stiri

Câini maltratați în adăposturile Primăriei București. Politicieni și ONG-uri cer demiterea conducerii ASPA

După ce mai multe imagini cu maidanezi maltratați în adăposturile Primăriei Capitalei au circulat în presă și pe internet, Autoritatea Sanitar Veterinară a început o serie de controalele în adăposturile de câini comunitari din toată țara. De asemenea, mai mulți politicieni și reprezentanți ai organizațiilor pentru protecția animalelor au cerut demisia conducerii Autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Oficialii ASPA se apără și spun că filmările fac parte dintr-o campanie de discreditare a organizație. Ba mai mult, aceștia au depus plângere la Parchet împotriva angajaților identificați în imagini.

În urma unui reportaj realizat de Digi24 în care se arată neregulile grave din adăposturi, nu doar ONG-urile pentur protecția animalelor cer demisia celor de la ASPA, ci şi mai mulți politicieni.

„Rareori am fost atât de şocat. Acei indivizi trebuie pedepsiţi cu închisoarea. Cer public acest lucru. Este exclus ca astfel de evenimente sa aiba loc într-o ţară civilizată a UE”, spune liberalul Puiu Hașotti.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*