Ultimele stiri

Calendarul de desfășurare a examenului de bacalaureat 2015

bac

Potrivit anexei 1 la OMEN 4430/2014, calendarul de desfășurare a examenului de bacalaureat 2015, săptămâna viitoare, mai precis în perioada8-10 iunie 2015- va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A. În 56 de unități de învățământ de nivel liceal se vor susține probe de competențe, Comisia județeană a numit, în fiecare unitate care are clase terminale, cu excepția a două unități de nivel liceal particular, neacreditate, Comisia de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Așadar, deși sunt 58 unități de învățământ ce au clase terminale, probe de competențe se susțin în 56 dintre acestea. Până la acest moment ( pot exista ușoare corecții în aplicație, datorită unor posibile erori la introducerea elevilor în sistemul informatic, în aceste zile), avem un număr de 5 193 candidați înscriși.

Comisiile de bacalaureat pentru evaluarea competențelor se compun din:
– președinte – directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ;
– secretar – un cadru didactic cu abilitați in operarea pe calculator/informatician;
– membri – 1-2 cadre didactice;
– asistenți – câte 2 cadre didactice, de alta specialitate decât cea la care se susține proba, pentru fiecare sala in care se desfășoară probe scrise sau practice de examen;
– profesori examinatori – profesori de specialitate, pentru fiecare disciplina de examen la care se susțin probe de evaluare a competentelor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*