Ultimele stiri

Călin Dobra: „Organizarea de dezbateri în școlile timișene ar conduce la reducerea numărului celor interesați de droguri”

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă condusă de Călin Dobra. Unul din punctele avute în vedere pe ordinea de zi a fost prezentarea Strategiei Judeţene Antidrog Timiş pentru perioada 2014-2020.

Vă aducem aminte că strategia Antidrog a fost aprobată în iunie 2014. Scopul ei este să dezvolte cadrul judeţean de politici, necesar implementării unui răspuns proactiv faţă de fenomenul consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi a traficului de droguri, prin obiective specifice şi acţiuni  integrate ale instituţiilor de la nivel judeţean.

În cadrul întâlnirii, Mihaela Tomiţă, comisarul şef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a subliniat faptul că această strategie are patru direcţii de acţiune, şi anume: reducerea cererii, reducerea ofertei, cooperarea interinstituţională şi internaţională şi formarea/instruirea specialiştilor din domeniu.

Mihaela Tomiţă a făcut membrilor ATOP Timiş propunerea ca CJT (prin ATOP) să aloce fonduri pentru realizarea unui cercetări ştiinţifice legate de consumul de droguri în judeţul Timiş. Aceasta, în condiţiile în care, cel mai recent astfel de studiu a fost redactat în urmă cu 3 ani.

De asemenea, în cadrul şedinţei de astăzi, Călin Dobra a propus continuarea proiectului.

„De această dată ar fi vorba de organizarea de dezbateri în şcolile timişene, în cadrul cărora tinerilor să li se prezinte, de către Centrul Antidrog Timişoara, înregistrări video cu mărturii, declaraţii ale consumatorilor de droguri sau în cadrul cărora să fie prezente persoane care să relateze propria experienţă legată de adicţie. Cred că o astfel de acţiune ar avea un mare impact asupra tinerilor şi ar conduce la reducerea numărului celor interesaţi de droguri”, a spus Călin Dobra.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*