Ultimele stiri

Călin Dobra vrea ca din bugetul ATOP Timiş pe anul viitor să fie achiziţionate 5 autoturisme de intervenţie şi comandă

La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, şedinţă condusă de preşedintele acestei structuri, Călin Dobra, şi care a avut pe ordinea de zi trei puncte:

1. Informare privind activităţile desfăşurate de către lucrătorii de poliţie rutieră de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi administratorii de drumuri pentru asigurarea condiţiilor de trafic pe timp de iarnă

2. Propuneri de buget ATOP pe anul 2015

3. Diverse

Astfel, comisarul şef de poliţie, Gheorghe Moldovan, a prezentat principalele măsuri şi activităţi desfăşurate de IPJ Timiş şi administratorii de drumuri pentru menţinerea viabilităţii drumurilor naţionale şi judeţene în sezonul rece, precum: verificarea stocurilor de materiale antiderapante existente în bazele pentru deszăpezire şi deţinerea utilajelor necesare; verificarea semnalizării rutiere, cu prioritate pe sectoarele se drum în lucru, cu declivităţi pronunţate curbe periculoase şi acostamente neconsolidate; informarea operativă şi adecvată a participanţilor la trafic privind condiţiile de trafic.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, au fost făcute propuneri legate de priorităţile şi activităţile ATOP Timiş, care să fie incluse în bugetul pe 2015.

Călin Dobra a propus ca din bugetul ATOP Timiş pe anul viitor să fie achiziţionate 5 autoturisme de intervenţie şi comandă, care, la fel ca în 2014, să fie transmise fără plată din patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş către patrimoniul IPJ Timiş – către Serviciul Rutier şi secţiile de poliţie din municipii şi oraşe.

Alte propuneri au vizat (în baza unei solicitări a Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Timiş) achiziţionarea de aparate foto necesare Biroului de Investigare Tehnico-ştiinţifică a locului faptei. De asemenea, membrii ATOP Timiş au agreat continuarea proiectului de promovare a luptei împotriva drogurilor, proiect derulat în liceele timişene, dar şi iniţierea de noi proiecte: de combatere a violenţei în şcoli şi de combatere a traficului de persoane. Definitivarea proiectului de buget 2015 se va realiza în perioada următoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*