Ultimele stiri

Călin Popescu Tăriceanu încă speră că România va ajunge în topul celor mai dezvoltate ţări din Europa. Ce detalii a oferit, la Timişoara

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, s-a aflat, astăzi, în capitala Banatului, unde a participat la două acţiuni. Una cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Vest din Timişoara, şi alta cu oamenii de afaceri din judeţul Timiş.

În cadrul unei conferinţe de presă, copreşedintele ALDE a oferit detalii despre un proiect mai vechi de-al său, şi anume „România – a 7-a Putere Economică a Europei”, care s-ar putea realiza cu implicarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Actualul preşedinte se remarcă net faţă de predecesorul său. Mi-aş dori ca actualul preşedinte al României să se pună în fruntea acestui pluton care ar conduce spre atingerea proiectului. Preşedintele are posibilitate de a coagula forţele societăţii, este un moderator între societate şi puterile statului. Îmi doresc ca România să devină o putere economică, să aibă un cuvânt de spus în problemele politice. România este o voce nesemnificativă în Uniunea Europeană. Dacă am ajunge a şaptea putere economică a Europei, asta ar înseamna un nivel de trai mai bun. Cetăţenii sunt preocupaţi, în primul rând, de a avea câştiguri cât mai bune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara.

De asemenea, preşedintele Senatului şi-a exprimat punctul de vedere şi cu privire la regionalizare. „Trebuie să înţelegem, dacă o facem, ce scop urmărim, de ce o facem. S-a discutat despre o mai bună absorbţie a fondurilor europene, ori nu acesta este principalul obiectiv al regionalizării. Există două modele la care ne putem uita: cel francez şi cel german. Cred că mai degrabă trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în Germania, unde landurile au o autonomie mare economică şi au intrat într-o competiţie sănătoasă între ele. Acesta este şi motivul pentru care în ultimii zece ani, Germania a devenit prima putere economică a Europei”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*