Ultimele stiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “Un pasaj subteran în 26 de ani e cam puțintel, dacă e vorba de infrastructura orașului Timișoara”

Președintele Senatului și Co-președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a participat astăzi la Univesitatea de Vest din Timișoara la evenimentul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
După eveniment, Călin Popescu-Tăriceanu a susținut o conferință de presă la sediul ALDE Timiș, unde a făcut câteva declarații privind viitoarele alegeri locale și parlamentare: “Vom avea consultări săptămâna viitoare cu premierul. Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar crește rezultatele. Scrutinul într-un singur tur favorizează pe cei deja aleși. Modificarea legislației înainte de alegeri nu este o practică democrată.”

Deasemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a mai reiterat faptul că ALDE va merge singur la alegerile locale și parlamentare: “Noi considerăm că există un singur partid liberal și acela suntem noi. PNL a trecut la familia populară, are cu totul alte valori pe care le îmbrățișează. În România există un electorat liberal care are nevoie de o valoare politică, pentru noi este foarte important și dorim să promovăm aceste principii. Dacă cineva este profund și serios ancorat în lucruri consistente va vedea că PNL nu mai are de-a face cu liberalismul. Acestea sunt motivele pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri, cu proprii noștri candidați, propriile noastre liste și propriul nostru program.”
La finalul conferinței Călin Popescu-Tăriceanu și-a exprimat dezamăgirea cu privire la dezvoltarea urbanistică a Timișoarei, susținând că: “Orașul e deosebit de frumos dar orașele cresc, se dezvoltă se modernizează iar mie mi s-a părut că Timișoara nu a ținut pasul cu asta suficient. Nu vreau să jignesc pe nimeni dar vreau să-mi exprim, într-un fel, impresia că se putea face mai mult și nu s-a făcut destul. Sunt orașe care au progresat remarcabil într-un timp relativ scurt și cred că la Timișoara e mult de făcut. Resursele de care dispune orașul, intelectuale, materiale, financiare ar fi putut să permită Timișoarei să rivalizeze, de ce nu, cu Bucureștiul. Nu cred că este o comparație exagerată. Cred că colegii mei au datoria să vină cu un program ambițios pentru Timișoara. O infrastructură modernă, un aspect care să nu facă din Timișoara un oraș cu o amprentă puternică din perioada comunistă, cu blocuri care sunt degradate, neîngrijite. Zonele de acces în oraș, dacă mă uit la țările care sunt mai la sud și mai la est de noi seamănă foarte mult, adică nu seamănă cu cele din vestul civilizat. Nu am pretenția și nici nu vreau să vă fac o listă exhaustivă cu ceea ce trebuie făcut în oraș, dar să știți că cu un pasaj subteran în 26 de ani e cam puțintel, dacă e vorba de infrastructura orașului.
Referitor la termenul de lansare a candidatului din partea ALDE Timiș pentru Primăria Timișoara, Călin Popescu-Tăriceanu s-a exprimat foarte elegant că: “persoanele cu notorietate locală pot fi lansate mai târziu.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*