Ultimele stiri

Campania „Ziua Mamei cu Hepatită” se desfăşoară la Timişoara

ziua mamei fara hepatita

Începând cu data de 1 martie 2014, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează cea de-a cincea ediţie a Campaniei „Ziua Mamei cu Hepatită”.

Scopul acestei campanii este creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei depistării infecţiei cu virusurile hepatitice B, C şi D în rândul tinerelor femei, înainte de a râmâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii. Un al obiectiv al acestei acţiuni este informarea corectă a tinerelor femei şi a familiilor acestora despre comportamentul şi atitudinea pe care ar trebui să o aibă pe parcursul sarcinii şi după naşterea copilului, în cazul descoperirii unei infecţii cu un virus hepatitic. Totodată, campania vizează şi familiile care au în familie copii afectaţi de virusul hepatitic B sau C.

„Astfel, pe parcursul lunii martie, cu sprijinul voluntarilor, vom merge în spitale, clinici, cabinete medicale, unde vom discuta direct cu medicii şi pacienţii asupra problematicii. Se vor împărţi materiale informative ce conţin şi indicaţii despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum şi date de contact de unde se pot obţine informaţii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacienţii la care să poată participa şi medici specialişti, respectiv de boli infecţioase, gastroenterolog, medic de familie şi ginecolog, pentru a oferi informaţii corecte. Experienţa anilor anteriori ne-a demonstrat că trebuie să ne extindem proiectul mergând direct în spitale/clinici/cabinete, pentru a fi cât mai aproape de persoanele care au nevoie de aceste informaţii”, precizează Marinela Debu, preşedintele APAH-RO.

Campania se va relua în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Timişoara, rezultatele finale ale proiectului vor fi făcute publice până în data de 11 aprilie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*