Ultimele stiri

Campanie de recrutare de voluntari în cadrul APFR Timișoara pentru a le ajuta pe femeile victime ale violenței în familie

violenta domestica

În luna martie a acestui an, Asociația pentru Promovarea Femeii din România, APFR Timișoara, organizează o nouă campanie de recrutare de voluntari.

Sunt recrutați voluntari pentru activitatea de consiliere telefonică și consiliere psiho-socială pentru victimele violenței în familie și abuzului sexual, în cadrul programelor de voluntariat „Telefonul Albastru” și „Echipa de Intervenție”.

Telefonul Albastru este o linie telefonică de criză pentru victimele violenței domestice și abuzului sexual prin care se oferă consiliere și suport psihologic victimelor prin telefon. Echipa de Intervenție este un program de voluntariat care constă în preluarea zilnică a cazurilor de violență domestică și abuz sexual de la Institutul de Medicină Legală, oferindu-se consiliere psiho-socială față-în-față.

Persoanele vizate pentru a accesa programele de voluntariat sunt studenții la psihologie și asistență socială care doresc să-și dezvolte abilități practice, specifice profesiei, prin lucrul direct cu beneficiarii, prin participarea la cursuri și întâlniri de supervizare, la evenimente și acțiuni locale, în proiecte și inițiative pentru sprijinirea femeilor și fetelor victime ale violenței în familie.

Persoanele interesate își pot depune CV-ul și o scrisoare de intenție la sediul organizației: str. Letea, nr. 46, sau pe e-mail la adresa: recrutare.apfr@yahoo.com, până la data de 20 martie 2014.

Potrivit noului proiect privind legea voluntariatului, adoptat de Senatul României în 2014, voluntariatul va fi recunoscut oficial ca experiență profesională, iar voluntarii vor putea primi din partea organizației-gazdă un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite prin voluntariat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*