Ultimele stiri

Campanie împotriva hepatitei, în județul Timiș

campanie hepatita

Sub sloganul „Stop hepatitei! Fii atent la A, B, C, D!”, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România a derulat în perioada 25-30 iulie o amplă campanie de informare în rândul populaţiei cu privire la importanţa unei igiene corecte, pentru a preveni transmiterea virusurilor hepatitice, a testării şi a vaccinării împotriva infectării cu virusurile hepatitice A şi B.

Astfel, în mai multe județe din țară, printre care și Timiș, au avut loc campanii de informare. Au fost distribuite peste 25.000 de pliante cu informaţii despre căile de transmitere şi cu tipurile de analize ce pot fi efectuate pentru depistarea virusurilor hepatitice. Peste 1.000 de baloane albe și albastre au fost împărțite și înălțate spre cer, pentru a atrage atenţia tuturor asupra existenţei virusurilor hepatitice şi să se gândească de două ori la riscurile de infectare, înainte de a întreprinde o acţiune.

Potrivit estimărilor OMS, circa 1,4 milioane de persoane se îmbolnăvesc anual în lume de hepatita A, 240 de milioane suferă de hepatită de tip B, iar 150 de milioane au contractat virusul hepatitic C.

La nivel mondial,  hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii de persoane în întreaga lume, iar situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare după cum a precizat prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

În România, sunt estimate a fi 10% din cele 12 milioane de persoane din Europa, care se presupune că ar fi infectate cu virus hepatic C. Totodată, România se află pe locul 4 la nivel global în ceea ce priveşte decesele cauzate de hepatita B şi C, iar în UE pe locul 1 în ceea ce priveşte prevalenţa pe hepatita C.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*