Ultimele stiri

Când ar putea ajunge în judeţul Timiş noi microbuze şcolare

O parte din microbuzele cu care prichindeii din judeţul Timiş sunt transportaţi la şcoală sunt vechi, plus că nici nu sunt suficiente pentru numărul mare de micuţi care sunt nevoiţi să parcurgă kilometri întregi ca să aibă parte de educaţie. Această problemă se regăseşte în aproape toate judeţele din ţară, iar pentru soluţionarea ei, Ministerul Educaţiei a lansat încă de anul trecut o licitaţie prin care vrea să achiziţioneze în jur de 800 de microbuze şcolare.

25 dintre acestea ar urma să ajungă în judeţul nostru, spune Franscisc Halasz, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Timiş, care speră ca din următorul an şcolar elevii să fie transportaţi cu noile mijloace de transport. “Ne dorim foarte mult ca licitaţia începută în anul 2013 să se termine şi ministerul să împărtă cele 800 de microbuze la nivelul judeţelor. Noi am transmis încă din prima jumătate a anului trecut necesarul de 25 de microbuze şi sperăm că majoritatea lor vor fi obţinute şi măcar în anul şcolar 2014 – 2015 să poată fi folosite”, a explicat Francisc Halasz.

Mai mult , în acest an va începe o nouă licitaţie pentru achiziţionarea a încă 600 de microbuze şcolare, tot de către Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii ISJ Timiş speră ca şi de acolo să obţină câteva microbuze astfel încât cele depăşite sau vechi să poată fi înlocuite în totalitate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*