Ultimele stiri

Când încep înscrierile la grădiniță și câte locuri sunt disponibile la Timișoara

gradinita

Micuții din județul Timiș care au împlinit vârsta de trei ani pot fi înscriși la grădiniță, din toamna acestui an. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în grupa mică sunt disponibile în jur de 2.000 de locuri, suficiente pentru prichindeii din Timișoara.

Totuși, nu doar copilașii care merg pentru prima dată la grădiniță trebuie să fie înscriși, ci și cei care sunt în grupa mijlocie sau mare. Și asta pentru că învățământul preșcolar nu este obligatoriu, iar inspectorii școlari nu au cum să aibă o evidență exactă în fiecare an a copiilor de la grădiniță, dacă nu sunt reînscriși.

“Avem peste 7.200 de locuri disponibile în grădinițele din municipiul Timișoara, la toate cele trei grupe. Avem locuri suficiente, dar și foarte mulți doritori. La fel ca la înscrierile în clasa pregătitoare este posibil ca părinții să se înghesuie la anumite grădinițe, fiecare părinte va avea o anumită preferință, dar nu ne facem probleme, sunt locuri destule”, a precizat Aura Danielescu, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

În această săptămână au loc reînscrierile copiilor din grupa mijlocie sau mică, iar înscrierile în grupa mică se vor desfășura în perioada 23 aprilie – 9 mai.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*