Ultimele stiri

Când s-ar putea redeschide centrul de fertilizare in vitro din Timișoara, în care a venit pe lume primul copil din România conceput în eprubetă

fertilizare in vitro

Medicii de la Maternitatea Bega se chinuie de ani întregi să redeschidă centrul de fertilizare in vitro care, spun ei, a fost închis „abuziv” în urmă cu cinci ani. La Timișoara, în anul 1995, a venit pe lume primul copil din România conceput în eprubetă.

Marius Craina, noul manager al Spitalului Județean Timișoara, a afirmat, încă din momentul în care a fost numit pe această funcție, că va face tot ce îi stă în putere să redeschidă centrul și a și început primele demersuri în acest sens.

“Astăzi m-am întâlnit și cu Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru a discuta despre acest centru de fertilizare in vitro, și nu numai. În cazul în care Agenția Națională de Transplant ne va da un aviz favorabil, vom face un proiect, vom moderniza spațiul cu sprijin financiar de la consiliul județean și vom depune cererea de acreditare”, a explicat Marius Craina.

Medicul timișorean speră ca centrul de fertilizare in vitro să fie redeschis în anul 2015.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*