Ultimele stiri

Când vor putea timișorenii să se plimbe cu bicicleta până în Serbia

bega

Vești bune pentru timișoreni! După multe așteptări, astăzi au fost începute lucrările la pista de biciclete ce va fi realizată pe malul Begăi, ce va lega Timișoara de Serbia. Proiectul este finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, iar valoarea lucrărilor se ridică la suma de 2,3 milioane de euro.

Titu Bojin, prezent la eveniment, a ținut să precizeze că pista va avea o lungime de 37 de kilometric pe teritoriul României. “Vor fi realizate și câteva stații de oprire pe traseu. Este un proiect de suflet, s-a făcut și primul pas pentru ca Bega să redevină navigabilă”, a spus Titu Bojin. Eugen Dogariu a explicat că pentru el nu doar că este un proiect de suflet, dar și unul util și funcțional, care va ajuta județul Timiș mai ales din punct de vedere turistic.

“Pista are o lungime de 37 de kilometri și o lățime de doi metri. Pista va fi realizată din Timișoara pe malul stâng până la Utvin cu trecere pe malul drept până la frontieră”, a spus Mihaela Madar, manager de proiect. La granița dintre Serbia și Timișoara, va fi realizat un punct de trecere al frontierei pietonal.

Lucrările trebuie să fie finalizate până în decembrie 2013, iar pe pistă se va putea circula din martie 2015.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*