Ultimele stiri

Candidați mulți, locuri puține la titularizare, în județul Timiș

titularizare

Salariile mici par să nu-i demoralizeze pe cei care doresc să-și continue activitatea în învățământ. Nu mai puțin de 1.100 de candidați se “bat” pe câteva zeci de posturi titularizabile. Mai mult, la disciplina Istorie s-au înscris 39 de dascăli care nu au nicio șansă să ocupe un post pe o perioadă nedeterminată, și asta pentru că nu există niciun astfel de post. Aceștia pot spera doar că, dacă vor obține note mari, vor fi repartizați pe catedrele sau fracțiunile de catedră pentru suplinitori.

O bătălie mare se înregistrează și pentru obținerea unui post titularizabil de educatoare sau învățătoare. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții ISJ Timiș, s-au înscris aproape 200 de candidate pe aproape 50 de posturi de educatoare.

“La cele patru centre de concurs s-au înscris 1.113 candidați. Ca în fiecare an, ponderea cea mai mare este la educatori și învățători. Colegii care vor reuși să obțină o notă peste șapte, în ordinea descrescătoare a notelor obținute, pot ocupa posturile titularizabile la disciplina pentru care au optat”, a explicat, ieri, Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

De abia în urmă cu câteva zile s-a finalizat etapa de înscriere a candidaților, urmând ca în perioada 26 mai – 27 iunie, dascălii să susțină inspecțiile special la clasă, în 21 iulie va avea loc proba scrisă, rezultatele finale urmând a fi afișate

În perioada 26 mai – 27 iunie, candidații înscriți la examenul de Titularizare vor susține inspecțiile speciale la clasă, în 21 iulie va avea loc proba scrisă, iar în data de 25 iulie vor fi afișate rezultatele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*