Ultimele stiri

Candidaturile lui C.V. Tudor și Gheorghe Funar la europarlamentare, respinse de BEC. Lista partidelor acceptate la alegeri

vot

Biroul Electoral Central a respins, miercuri, candidaturile lui Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar la alegerile europene. Judecătorii BEC au constatat că dosarul depus de Corneliu Vadim Tudor este incomplet. Mai exact, că numărul de semnături de susținere a candidaturii este insuficient. Din același motiv a fost respinsă și candidatura lui Gheorghe Funar.

Biroul Electoral Central a mai respins, miercuri, candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European. El poate contesta în instanţă decizia BEC.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

El a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi, informează Mediafax.

Marian Muhuleț a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*