Ultimele stiri

Cândva, Dan Popa va lupta ÎMPOTRIVA lui Nicolae Robu pentru șefia noului PNL. Până atunci, se concentrează pe fuziune, ÎMPREUNĂ

Dan Popa

Spune că a ajuns în fruntea PDL Timiș printr-o conjunctură, nu neapărat pentru că și-a dorit acest lucru, dar vrea să lupte cu toate forțele pentru conducerea Partidului Național Liberal Timiș împotriva prietenului său Nicolae Robu. Vorbim de Dan Popa, proaspătul co-președinte al noului PNL, care a declarat că, așa cum procedura o cere, va candida pentru șefia noului partid creat după fuziune.

Voi candida într-o competiție internă împotriva domnului Robu, când va fi cazul. Se va întâmpla acest lucru și mi se pare corect să se întâmple”, a explicat liderul fostului PDL, Dan Popa.

Nu se știe când va avea loc lupta pentru șefia partidului, căci teoretic formațiunea ar trebui să continue cu conducere bicefală până în anul 2017, practic, așa cum anunță Dan Popa, după întâlnirea pe care liberalii urmează să o aibă la București la sfârșitul lunii ianuarie, întâlnire la care se va decide exact modalitatea de fuzionare, lucrurile se pot schimba.

În acest moment avem doar un protocol, dar în data de 31 ianuarie vom avea Consiliul Național de Coordonare la care vom participa într-un număr mare din partea ambelor jumătăți și la care se vor stabili normele metodologice și modul în care se vor face, de la caz la caz, aceste fuziuni”, a mai adăugat Popa.

În ceea ce privește județul Timiș, fuziunea dintre PNL și PDL este în plin proces de realizare. Practic, se pare că au fost deja stabilite etapele în care aceasta se va realiza, iar tot ce le rămâne de făcut liberalilor este să le pună în practică.

Săptămâna trecută am avut o întâlnire împreună cu domnul co-președinte Robu cu toți primarii PNL și am stabilit prima măsură până în 7 februarie. Cei doi secretari generali vor prezenta  prima etapă a fuziunii care se poate realiza într-un mod mai simplu, în cazul orașelor și comunelor în care avem noi primari. Sunt în număr de 34 și sunt convins că vom aranja aceste lucruri, iar asta înseamnă o treime din județ. Următorul pas va fi să analizăm comunele în care avem un număr foarte mare de consilieri locali și unde avem forță pentru a face o astfel de fuziune, iar în ultima etapă să ne ocupăm de localitățile unde suntem mai slabi. Atât eu cât și domnul Robu considerăm că pentru noi, pentru viitorul acestui județ, fuziunea într-un partid puternic de dreapta este esențială și nu vom face rabat de la orice măsuri necesare ca să o realizăm. Cei care nu sunt de acord, și cred că încă de jucăm, vor trebui să facă un pas lateral”,  a precizat Dan Popa, referindu-se la cei care încă nu au trecut peste orgoliile deja existente între PNL și PDL.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*