Ultimele stiri

Cantitate impresionantă de gunoaie adune de elevi în cadrul unui proiect la finalul căruia pot câștiga o tablă interactivă

sticle de plastic

Cu doar zece zile până la finalul ediției din 2014 a concursului Școala Zero Waste, Asociația EcoStuff România a făcut un calcul. Astfel, nu mai puțin de 72.6 tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în primele patru săptămâni de concurs de către elevii care învață la școli din întreaga țară care s-au înscris în concurs. Au mai rămas câteva zile, ultima zi de concurs fiind 30 Mai.

Puțin peste 11 tone din deșeurile colectate sunt reprezentate de PET și plastic, 60 de tone sunt hârtie și carton, iar restul este aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectate de fiecare dintre cei 4.674 de elevi implicați în competiție se ridică la puțin peste 15.5 kilograme.

“Școlile clasate pe primele locuri au înțeles că este foarte importantă implicarea părinților, a vecinilor și a comunității locale în general. Este un proces de educație ecologică pornit de la elevi înspre părinți. În loc să arunce la gunoi aceste deșeuri, foarte mulți părinți și vecini au decis să le colecteze selectiv și să sprijine astfel elevii în competiția pentru premiile puse în joc”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff.

Școala care a adunat cele mai multe deșeuri reciclabile câștigă marele premiu, o tablă interactivă. Acest premiu împreună cu Trofeul „Școala Zero Waste 2014” va fi decernat în 7 Iunie în cadrul unei Festivități de premiere organizate la Casa Tineretului din Timișoara. Iar cei mai silitori elevi vor câștiga un laptop, o bicicletă sau un aparat de fotografiat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*