Ultimele stiri

Captură record: peste 330 de kg de heroină, descoperite în Satu Mare. Unde erau ascunse drogurile

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut o captură importantă de heroină. Drogurile proveneau din Afganistan şi urmau să ajungă în vestul Europei. Valoarea stupefiantelor capturate de DIICOT se ridică la peste 40 de milioane de euro.

Nu mai puţin de 333 kg de heroină, reprezentând 330-340 de pachete, au fost descoperite, marţi, într-un TIR care a încercat să iasă din ţară prin Vama Petea, din Satu Mare.
Marfa era ascunsă în rezervorul dublu amenajat într-un camion cu numere de Vâlcea. Poliţiştilor le-a luat mai bine de o oră pentru a depista drogurile.
Drogurile au fost aduse la Bucureşti cu elicopterul. De altfel, şoferul TIR-ului a fost adus la audieri în Capitală.
Este cea mai mare captură de heroină care a avut loc pe teritoriul României. Ţara de origine este, cel mai probabil, Afganistan, ţara noastră fiind una de tranzit, şi nu de desfacere. Drogurile aveau ca destinaţie Olanda.
În desfăşurarea acţiunii s-au folosit, potrivit autorităţilor, „toate mijloacele investigative permise de lege”. Traficanţii, doi români şi doi turci, au fost reţinuţi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*