Ultimele stiri

Caravana „Freedom tour”, semnal de alarmă asupra sclaviei moderne

trafic fiinte umane

Campanie inedită organizată de eLiberare, împreună cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în întreaga țară pentru a atrage atenția  asupra unui fenomen îngrijorător.

Caravana „Freedom Tour” va călători în 16 orașe din România, cumulând 896 ore de călătorie – o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013 în România, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire și conștientizare asupra pericolului traficului de persoane – sclavia erei moderne.

Turul a început la data de 11 septembrie și se va încheia sâmbătă, 18 octombrie, cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane. În acest weekend, caravana poposește și în capitala Banatului. Sâmbătă, între orele 10.00 – 15.00, vor fi împărțite materiale informative în locații din Piața Operei și în Iulius Mall, iar de la ora 20.00, timișorenii sunt invitați la “Concert Beck Corlan, la Căpițe!”.

Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociația eLiberare este necesitatea implicării societății civile. Organizația dorește să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la acțiune în propriile comunități. România se bucură de sprijinul autorităților în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentanții societății civile recunosc nevoia unei mișcări sociale împotriva sclaviei moderne.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*