Ultimele stiri

Caravana Metropolis ajunge astăzi în Parcul Rozelor din Timișoara

Caravana Metropolis ajunge în  Parcul Rozelor. Primăria Timișoara şi Caravana Metropolis, Cinema în aer liber, dă drumul celui mai mare festival itinerant de film la Timişoara, care va avea loc între 22 şi 27 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor.

Accesul publicului la toate proiecţiile este liber, iar de marți până duminică, de la ora 21.30, vor fi proiectate filme multipremiate la Cannes şi la Oscar.

Program:

Marţi, 22.07, ora 21:30, Tante Hilda, r. Jacques Remy Gerard, animaţie, în competiţie în secţiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, în premieră naţională! În propria grădină botanică, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservă mii de plante din întreaga lume, multe care sunt pe cale de dispariţie. Între timp, datorită unei noi cereale create în laborator de o mare corporaţie, haosul pune stăpânire pe lumea de afară.

Miercuri, 23.07, ora 21:30, Așa tată, așa fiu, r. Kore-Eda Hirokazu, dramă, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu.

Joi, 24.07, 21:30: Borgman, r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viaţa unei familii din înalta societate, transformându-le viaţa într-un coşmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

Vineri, 25.07, 21:30: Paradisul spulberat, r. Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriţă.. Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi. Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.

Sâmbătă, 26.07, 21:30: Marea frumusețe (foto), r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiţie la Cannes 2013: : Jep Gambardella îşi rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali şi delicvenţi.

Duminică, 27.07, 21:30: Inside Llewyn Davis, r. Joel & Ethan Coen, dramă, musical, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, nominalizat la 2 Oscaruri în 2014, marele premiu al juriului la Cannes 2013. Llewyn Davis cântă folk pe scena unui pub din New York-ul anilor ’60 şi vrea să dea lovitura în industria muzicală. Trăieşte de pe o zi pe alta şi luptă pentru pasiunea lui, alături de un motan simpatic care îi fuge mereu printre degete.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*