Ultimele stiri

Care este secretul longevităţii unui timişorean, veteran de război, care astăzi a împlinit 100 de ani

iosif heghes

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au luat decizia de a premia, astăzi, un veteran de război, care a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani.

Iosif Hegheş locuieşte într-un apartament de pe B-dul Take Ionescu împreună cu fiica sa, de 82 de ani, Geta. Bărbatul nu are probleme grave de sănătate, ba mai mult, fiica sa spune că reuşeşte să se bărbierească singur.

“A fost sergent, comandant de obuze, a luptat în Regimentul 38 artilerie Timișoara din 1941 până în 1943. Tot timpul îmi povestește amintiri din perioada războiului. Mi-a spus într-o zi că în război a văzut iadul pe pământ”, spune Geta Hegheş.

Aceasta ne destăinuie şi secretul longevităţii tatălui său, bea mult lapte. “Mănâncă foarte mult lapte, gris cu lapte, cafea cu lapte, asta-i mâncarea de bază, în rest mâncăm obișnuit, nu mâncăm prea gras. Afară nu mai ieșim că-l dor picioarele și nu are siguranță. Avem o pisică pe care o mângâie în fiecare zi, stă în fotoliul cu rotile, merge în bucătărie și mai ia o prăjitură, mai ia o bere, că-i place berea și mai bea câte una”, a explicat aceasta.

Pe toată durata vizitei, Iosif Hegheş a avut ochii în lacrimi şi de abia a reuşit să spună câteva cuvinte, din cauza emoţiilor.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*