Ultimele stiri

Care este viitorul Timişoarei după dizolvarea USL? Nicolae Robu nu este îngrijorat

Nicolae Robu

Deşi regretă că USL nu mai există şi că PNL a ieşit de la guvernare, liberalul Nicolae Robu nu îşi face griji în ceea ce priveşte viitorul partidului său, la nivel local. Chiar dacă acum PNL este în opoziţie, primarul Timişoarei nu este îngrijorat pentru viitorul oraşului. În opinia edilului, oraşul de pe Bega oricum nu era dependent de fondurile primite din partea Guvernului.

„Timişoara nu este atât de dependentă de fondurile de la Guvern, aşa cum s-a creat de-a lungul timpului impresia că ar fi. M-aţi auzit pe mine lamentându-mă cu n-am primit niciun leu de la Guvernul României? Pentru că realitatea aste este. Nu am primit niciun leu”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul a mai discutat şi despre faptul că, deşi fondurile de la Bucureşti sunt mereu bine venite, Timişoara are puterea de a se descurca şi pe cont propriu.

„Avem nevoie de cât mai multe fonduri şi eu mă voi ocupa cu obţinerea de fonduri, inclusiv de la Guvernul României, pentru că Timişoara merită asta, dar Timişoara nu va sta pe loc. Avem capacitatea să ne susţinem proiectele, în primul rând proiectele care vor primi bani de la Uniunea Europeană. Uniunea Europeană nu dă bani pentru că ai propus un proiect, dă bani după ce ai pus în practică, în anumite etape şi implementări. Noi avem forţa să susţinem această implementare şi nu ne poate boicota nimeni. Avem şi forţa de a finanţa unele proiecte din fondurile proprii. Noi nu suntem nişte plângăcioşi care o să venim toată ziua în faţa oamenilor să le spunem că nu putem face nimic, că ne persecută mai ştiu eu cine. Dacă am obţine nişte fonduri de la Bucureşti, Timişoara ar putea să se modernizeze şi mai repede aşa cum eu am asumat”, a mai spus edilul.

În ceea ce priveşte viitorul colaborării dintre PSD şi PNL, acum că USL nu mai există, Nicolae Robu a declarat că este deschis unui astfel de parteneriat, dar numai în anumite condiţii.

„Nici eu nu exclud, dar vreau să fiu foarte limpede, nu se poate proceda, aşa cum am văzut că a început să procedeze PSD-ul, inclusiv în plan local, urmând probabil directive trimise de la Bucureşti. Dacă PSD doreşte să colaboreze eu nu o exclud, dar trebuie să fie o colaborare corectă, nu cred că PSD se poate plânge de vreo tendinţă de a acapara mai mult decât i s-a cuvenit PNL-ului. Pe când noi avem destule exemple vis a vis de PSD”, a afirmat acesta.

În ceea ce priveşte o apropiere a PNL de alte partide politice, Nicolae Robu a declarat că este prea devreme pentru astfel de discuţii: „Nu mi-am pus încă această problemă, sunt foarte ocupat cu lucrurile curente, aştept puţin pentru a nu lua decizii la fierbinţeală, ele trebuie luate la rece”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*