Ultimele stiri

Cartelele telefonice pre-pay vor fi deţinute şi cumpărate doar pe baza unui act de identitate. Vezi ce proiect de lege a fost propus

cartele pre pay

Persoanele care deţin o cartelă pre-pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, iar cele care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela. Aceeași regulă se aplică și pentru firme, care vor trebui să prezinte documentele de constituire a societăţii. Deținătorii actuali vor avea la dispoziție șase luni de la data introducerii acestui proiect de lege pentru a se înregistra. Măsura s-ar putea aplica din 2015.

Premierul Victor Ponta și ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, au anunțat că Guvernul dezbate în ședința de miercuri un proiect de lege privind regimul cartelelor telefonice pre-plătite la cererea CSAT. Proiectul va fi aprobat și trimis Parlamentului. Potrivit proiectului, și cei care dețin deja o cartelă pre-plătită vor fi nevoiți să își înregistreze datele personale.

Înainte de a-l aproba, premierul Ponta a verificat dacă proiectul de lege este în forma în care să poată fi transmis Parlamentului, conform solicitării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Acest proiect modifică legea privind comunicaţiile electronice.

Noile reguli au fost aprobate de Guvern prin proiect de lege şi vor fi aplicate după ce Parlamentul adoptă actul normativ.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*