Ultimele stiri

Cartofi cu șuncă și ciuperci

cartofi cu sunca si ciuperci

Ingrediente

5 cartofi
150 g şuncă
2 ouă
4-5 ciuperci
100 g telemea de oi
1 ceapă mică
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
2 linguri smântână
5-6 măsline negre fără sâmburi
1 vârf de cuţit oregano uscat
½ legătură pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare

Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în ulei încins, adaugi şunca şi ciupercile tăiate cubuleţe şi continui călirea până scade zeama. Pui sare şi piper, după gust, apoi iei tigaia de pe foc. Ungi şi tapetezi un vas termore zistent, apoi aşezi deasupra un strat de cartofi tăiaţi felii subţiri, adaugi compoziţia cu şuncă şi ciuperci.

Adaugi măslinele feliate şi acoperi cu încă un strat de felii de cartofi. Separat, amesteci, într-un castron, ouăle, telemeaua rasă şi smântâna, apoi torni amestecul peste cartofi. Presari deasupra oregano uscat şi pătrunjel tocat şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute. Îi serveşti calzi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*