Ultimele stiri

Cartofi umpluţi

cartofi umpluti

Ingrediente: 6 cartofi potriviţi ca mărime, 200 g carne tocată (amestec porc cu vită sau de curcan), 1 ceapă mică uscată sau o ceapă verde, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă pastă de ardei, 3 linguri caşcaval ras, 2 linguri ulei de măsline, busuioc verde tocat, sare, piper

Preparare: Se spală cartofii, fără a îndepărta coaja şi se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă şi se lasă să se răcorească. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte. Se adaugă carnea tocată, amestecată cu usturoiul zdrobit şi se continuă călirea până îşi schimbă culoarea.

Se adaugă condimentele, pasta de ardei şi se mai lasă pe foc până scade zeama din compoziţie. Se taie un capac deasupra fiecărui cartof, se scoate cea mai mare parte a miezului, având grijă să rămână coaja întreagă.

În locul miezului se introduce compoziţia cu carne.  Cartofii se aşază într-o formă unsă, se presară cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor 15 minute, până se topeşte caşcavalul. Se servesc imediat, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*