Ultimele stiri

Casa de Sănătate Timiș, MESAJ pentru asigurați. Cum pot intra în posesia cardurilor naționale

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş vine în sprijinul asiguraţilor din judeţ, facilitând accesul acestora de a intra în posesia cardurilor naţionale de asigurat.

Astfel, pentru asiguraţii care nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie şi care nu au intrat încă, în posesia cardului, CJAS Timiş a distribuit aceste carduri primăriilor din localităţile din mediul rural, pentru a nu-i mai pune pe drumuri pe asiguraţi.

De asemenea, tot pentru asiguraţii care nu au medic de familie şi nu au intrat în posesia cardului şi au domiciliul în una din localităţile Lugoj, Deta, Sanicolaul-Mare, Jimbolia şi Gătaia aceştia nu trebuie să se mai deplaseze la Timişoara pentru a le ridica, ci le pot solicita spitalului din localităţile amintite.

În ceea ce priveşte asiguraţii din Timişoara care figurează pe lista celor 7 medici de familie care nu au ridicat cardurile de sănătate de la CJAS, precum si asiguraţii care nu au medic de familie, aceştia le pot solicita la sediul CJAS Timiş în baza unei cereri şi a copiei după actul de identitate.

În perioada imediat următoare, la nivelul judeţului Timiş, vor fi distribuite de Poşta Română un număr de aproximativ 27.000 carduri nationale de asigurat recent tipărite.

În situaţiile în care, din diferite motive, cardul de sănătate a fost pierdut, distrus, furat sau completat cu date eronate, se poate solicita eliberarea unui nou card în baza unei cereri si a unei declaraţii pe proprie răspundere, afişate pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/ . De asemenea, orice persoana asigurată, poate verifica pe site-ul CJAS Timiş daca i s-a tipărit cardul de sănătate, la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html.

Cardul naţional de sănătate se va utiliza în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, devenind obligatoriu începând cu data de 1 mai 2015.

10 Commentarii pe Casa de Sănătate Timiș, MESAJ pentru asigurați. Cum pot intra în posesia cardurilor naționale

 1. as vrea sa mentionez ca dupa ce au gresit cei de la asigurari si au lasat oameni fara asigurare de pe o luna pe alta desi este cu toate actele la zi nu au bunul simt de_a verifica unde s_A gresit mai vorbesc si flegmatic ca termenul de rezolvare e de 30 zile si sa nu mai mearga pe acolo sai deranjejer asta cand tot ele aU GRESIT .OSA FAC CUNOSCUTA PROBLEMA PE RETELELE DE SOCIALIZARE SI DACA VA FI CAZUL SI PRIN AVOCAT.

 2. După cât timp de la depunerea cererii de asigurare o sa fiu și asigurata?

 3. ramonapetrovici // 13 ianuarie 2016 a 21:18 // Răspunde

  buna sunt Petrovici marius si Petrovici Lenuta din Valcani timis dar nu am primit cardu de sanatate; suntem asiguratii la fica noastra’

 4. Angelescu Ana-Maria // 27 ianuarie 2016 a 21:22 // Răspunde

  Nu am primit cadru de sanatate cum trebuie sa procedez sa al primesc va multumesc

 5. Angelescu Ana-Maria // 27 ianuarie 2016 a 21:25 // Răspunde

  Nu am primit cadru de sanatate cum trebuie sa procedez sa al primesc

 6. vinantoader // 20 martie 2016 a 11:37 // Răspunde

  eu miam schimbat domililiu dar aveam domiliciul in sat carani str principala nr 326 com sanandrei jud timis nu stiu daca a ajuns acolo

 7. andronache daniel // 10 iunie 2016 a 13:47 // Răspunde

  sunt asigurat , am card de sanatate ,dar ce folos daca nu pot beneficia de nimic …..am fost cu o trimitere de la doctorita de familie ,Nemoianu Carmen,ca sa-mi fac o radiografie la centrul de radiologie ,,Neurorad ” si nu am fost investigat ,din cauza ca in baza de date am vechea adresa din buletin (str.eternitatii bl.52 ap 5 sc d et 1 },dar adresa mea atat din buletin ,cat si cardul de sanatate,l-am primit pe adresa : badea cartan nr 4 ap 4.Deci , in concluzie mi se retin banii degeaba ADICA MI SE FURA PUR SI SIMPLU ….Asrept un raspuns ….

 8. Sânt asigurată din ianuarie dar nu mi sa emis cardul de sănătate ,sânt din Lugoj si nu stiu unde trebuie să merg să depun cerere

 9. Am depus cererea pentru cardul de sanatate (in luna mai)pe numele de Bercea Roxandra din comuna Cenei nr 161.Am fost introdusă in sistem dar nu am primit cardul.Va rog sa-mi spuneti cind voi primi cardul si daca va fi trimis prin posta.Multumesc!

 10. mateies liliana // 18 ianuarie 2017 a 14:30 // Răspunde

  sotul meu inca nu are card de sanatate a facut mai multe cereri de eliberare card este asigurat ca persoana fizica si se numeste Mateies Vasile

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*