Ultimele stiri

Cât de curată este apa pe care o beau timișorenii

apa

Direcția de Sănătate Publică Timiș supraveghează foarte atent calitatea apei potabile din localitățile din județul nostru De Ziua Mondială a Apei, reprezentanții DSP Timiș transmit că în toate cele 144 de sate și orașe din județ care au sisteme centralizate de aprovizionare cu apă mari și mici sau îmbuteliază ape minerale, calitatea apei s-a încadrat la toți parametrii chimici și bacteriologici și nu au fost înregistrate, anul trecut, evenimente epidemiologie privind bolile cu transmitere hidrică.

De asemenea, și apa pe care timișorenii o beau din cele 96 de fântâni publice din oraș este nepoluată. Monitorizarea calității apei potabile are ca scop prevenirea bolilor transmise pe cale hidrică, precum: boala diareică acută, hepatita virală A, dizenteria, giardoza și altele.

“Sursele de apă din județul Timiș sunt permanent supravegheate de DSP iar populaţia este informată cu privire la calitatea apei”, transmite DSP Timiș.

Începând cu 1993 se sărbătorește în toată lumea Ziua Mondială a Apei (WWD). Scopul Zilei Mondiale a Apei este conștientizarea opiniei publice în privința risipei resurselor prețioase de apă, a importanței acestor resurse pentru sănătatea populației.

În fiecare an, sloganul Zilei Mondiale a Apei evidențiază un aspect al utilizării apei potabile, decada 2005 – 2015 desfășurându-se sub deviza “Apă pentru viață”.

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2014 este “Apa și energia: interdependenţe fundamentale” deoarece pe plan global 90% din producerea energiei electrice depinde de apă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*