Ultimele stiri

Câte locuri libere au mai rămas în clasa zero, în școlile din județul Timiș

gradinita

Părinții care nu au reușit, până în acest moment, să își înscrie odraslele în clasa pregătitoare, în una din școlile din județul Timiș, încă mai au timp până la începerea noului an școlar. Și asta pentru că au mai rămas peste 1.600 de locuri libere la clasa pregătitoare, câteva chiar și la școlile de elită din Timișoara.

În cea de-a treia etapă a înscrierilor în învățământul primar, care se va desfășura până la primul curs din anul școlar 2014 – 2015, părinții odraslelor care merg pentru prima dată la școală pot să îi înscrie, la orice unitate de învățământ își doresc, undemai sunt locuri libere. În această etapă pot fi înscriși „copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere şi solicită, în etapa a treia, înscrierea la şcoala de circumscripţie“, se arată în metodologia pentru înscrierea în clasa zero.

“Deocamdată, nu putem vorbi de clase nerealizate pentru că la nivelul comisiei județene, părinții pot apela până la începerea anului școlar solicitând din diferite motive înscrierea în clasa pregătitoare. Însă, dacă în intervalul 1 septembrie și prima zi de începere oficială a cursurilor vom constata, prin consiliul de administrație al ISJ Timiș, că nu ne-am realizat planul de școlarizare, în mod evident, planul de școlarizare se va diminua și acele clase vor fi reduse”, a explicat Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

La nivelul județului Timiș au fost disponibile peste 6.500 de locuri pentru clasa zero. Lista locurilor libere în școlile din județ poate fi consultată AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*