Ultimele stiri

Câte locuri libere în clasa pregătitoare mai sunt în școlile din județul Timiș

clasa pregatitoare

După centralizarea în județul Timiș a rezultatelor privind admiterea micuților în clasa pregătitoare, după prima etapă de înscriere, aproape 98 % dintre cererile depuse au fost admise, restul vor fi soluționate în cea de-a doua etapă, care a debutat astăzi.

Astfel, potrivit ISJ Timiș, până în acest moment, 5.466 de părinți și-au înscris odraslele în clasa zero, iar cererile a 116 părinți au fost respinse  pentru copiii ce nu aparțineau circumscripției școlare, și asta pentru că aceștia nu au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție. Dar conducerea Inspectoratului Școlar Timiș dă asigurări că niciun copil nu va rămâne pe dinafară, cererile fiind soluționate în perioada 24 martie – 18 aprilie, în cea de-a doua etapă a înscrierilor.

După finalizarea primei etape de înscriere în învățământul primar, în județul Timiș au fost formate 268,5 clase la învpățământul de stat, șapte clase la cel special și alte opt la învățământul privat. În total, în județul nostru sunt disponibile 283,5 de clase pregătitoare, cu o capacitate de 7.338 de locuri,  ceea ce înseamnă că mai sunt libere pentru etapa a doua 1.988 de locuri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*