Ultimele stiri

Câți bani a alocat Ministerul Educației pentru achiziționarea de manuale școlare noi pentru elevii din Timiș

manuale scolare

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au primit, la fel ca în anii precedenți, o sumă de bani pentru achiziționarea de manuale școlare noi. Pentru că manualele pentru elevii de clasa a I-a și a II-a vor fi tipărite abia peste câteva luni, pentru că s-a schimbat programa, ISJ Timiș a primit mai puțini bani. Astfel, în conturile inspectoratului a ajuns suma de 450.000 de lei, cu 150.000 de lei mai puțin față de anul precedent, bani cu care vor fi achiziționate manuale pentru elevii înscriși în clasele a III-a și până într-a X-a.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a făcut și un calcul, astfel că a reieșit faptul că unui elev i-a fost alocată suma de doar șapte lei pentru achiziționarea de materiale noi.

“Fiecare școală, în funcție de numărul de elevi, a știut suma în care trebuie să se încadreze atunci când face comenzi de manuale. Comenzile au fost centralizate, iar până acum nu am primit nicio sesizare cu privire la faptul că ar fi bani insuficienți. În cazul în care școlile au nevoie de manuale suplimentare, care costă mai mult decât suma în care trebuie să se încadreze, e problema lor să găsească resursele necesare pentru achiziționarea lor”, a precizat, astăzi, Francisc Halasz.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*