Ultimele stiri

Câți liceeni au chiulit de la ultima probă a Simulării examenului de Bacalaureat, în Timiș

O parte din elevii de clasa a XI-a și a XII-a din județul Timiș au preferat să nu se prezinte la simularea examenului de Bacalaureat și să-și verifice cunoștințele. Mii de elevi au lipsit de la probele scrise ce au avut loc, în această săptămână.

Astăzi, elevii au simulat ultima probă a “examenului maturității”, proba la alegere a profilului și specializării. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, aproape 1.400 de elevi din cei 5.330 câți erau înscriși au chiulit. “Au fost înscriși 5.331 de elevi de clasa a XII-a, cei de a XI-a nu au susținut proba la alegere a profilului și specializării. Dintre aceștia, s-au prezentat la examen 2.960. Nu s-a semnalat niciun incident”, a explicat Aurelian Sima, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Rezultatele obținute de elevii de clasa a XI-a și a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 14 martie. Vă reamintim că notele nu vor fi trecute în catalog, scopul simulării fiind acela de a-i familiariza pe elevi cu atmosfera din timpul examenelor.

1 Commentariu pe Câți liceeni au chiulit de la ultima probă a Simulării examenului de Bacalaureat, în Timiș

  1. Camelian Propinatiu // 8 martie 2014 a 15:47 // Răspunde

    In postromânism, simularea la clasa a XI-a incalca dreptul liceanului, aproape matur, de a-si planifica pregatirea de bac când vrea el. E ca si cum i s-ar impune studentului sa memoreze inca de la inceputul anului un curs pe care adesea il percepe drept incoerent, copypaste din surse de frecvente diferite fiindca RO are biblioteci neoccidentalizate. Macar in primii trei ani de liceu adolescentul miop trebuie lasat sa citeasca liste de carti bune.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*