Ultimele stiri

Cavoul monument al unei familii a fost ocupat de ţigani. FOTO

Mausoleu

Un mausoleu din Cimitirul din Calea Buziaşului va intra în posesia Primăriei. Locul de veci aparţinea unei familii care acum trăieşte în Germania şi care nu a mai plătit sumele necesare pentru a păstra locul. Problema este că, înainte de a putea să intre în posesia monumentului istoric, reprezentanţii Primăriei trebuie să afle cine e înăuntru.

Conform documentelor din arhiva Primăriei Timişoara, mausoleul aparţine familiei Kimmel. Urmaşul lor, Corneliu Ziegler, a plecat în Germania, dar înainte de a pleca a plătit, în valută, taxele pentru locul de veci al familiei cu 20 de ani în avans. Acum însă, pentru că  nu s-a continuat achitarea taxelor, mausoleul va intra în posesia Primăriei, care se va ocupa de îngrijirea acestuia.

SIL_2021

Cu toate acestea, oficialii Primăriei nu sunt siguri cine este înăuntru pentru că, pe mausoleu apar pozele şi numele unor alte persoane de etnie romă. Conform documentelor pe care le are Primăria, aceştia au fost înmormântaţi în altă parte în cimitir, dar nu există certitudinea că acest lucru este adevărat sau nu.

Astfel, acum Primăria trebuie să afle dacă înăuntru chiar sunt şi cele patru persoane sau dacă aceştia s-au mulţumit doar să îşi pună pozele pe mausoleu.

 SIL_2029

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*