Ultimele stiri

Caz MISTERIOS, la Timișoara! De ce nu poate fi identificat un bărbat

barbat surdomut

Adăpostul de Tranzit al Fundației Timișoara ’89 este adesea ”ultima frontieră” pentru cele mai dramatice povești de viață, pentru cei mai sărmani semeni, însă cazul misterios al bărbatului ”care nu există, nu vorbește, nu aude” a intrigat echipa de lucru a celei mai vechi fundații sociale din România.

Omul a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe Sociale al Fundației Timișoara ’89 direct de la Spitalul Județean (unde fusese internat cu diagnosticul de fibrilație atrială, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală), prin intermediul Direcției de Asistență Socială Comunitară a Primăriei Timișoara. Bărbatul este surdomut, nu are acte și nu poate da niciun fel de date despre el. Are tatuat pe braț numele Isac Ionel și pretinde că este nunele lui, însă nu a fost găsit în baza de date a poliției cu acest nume. Secția 3 a Poliției Municipiului Timișoara a întreprins demersuri pentru a-l identifica, dar nu există un act oficial privind identitatea lui.

Mai are, pe antebraț, un tatuaj cu numele Remus. Când îl întrebi cine este acel Remus, bărbatul fără identitate strânge pumnii ca la box și ochii i se umplu de lacrimi. Dealtfel, cuvântul box este și el tatuat pe braț. Fundația Timișoara’89 a apelat la un cunoscător al limbajului semnelor, însă asistatul nu recunoaște gesturile. Nu poate spune cine este, nu știe să scrie, nu știe unde va pleca din Adăpostul de Tranzit. Așteaptă zile în șir cu ochii spre ușă, sperând că cineva îl va recunoaște.

Fundația Timișoara ’89 vă invită la sediul ei de pe strada Martir Gogu Opre nr. 24 (tel.0256493409) să deslușiți acest caz bizar, ajutând la stabilirea identității și găsirea unei soluții pentru acest om.

IMG_5406

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*