Ultimele stiri

Cazarma U, în loc de hotel … clădire lăsată în paragină. Municipalitatea promite amenzi

Un an a trecut de când femeia de afaceri  Mioara Simcelescu promitea în loc de clădirea lăsată în paragină a Cazarmei U, un luxos hotel de 5 stele. Totuși, proiectul a rămas la stadiul de promisiune, căci până în momentul de față a fost curățată doar tencuiala, iar clădidirea, deși situată într-o zonă ultracentrală, arată ca după război.

În acest sens, autoritățile promit măsuri urgente și amenință cu amenzi!  Viceprimarul Traian Stoia a spus, luni, că proprietarul Cazărmii U, Mioara Simcelescu, fie va demara reamenajarea, fie va fi amendată.

“Este vorba de o clădire istorică importantă și zona trebuie asanată cu respectul cuvenit unui asemenea imobil istoric. E un an de zile de când s-a decapat tencuiala.(…)A avut autorizație pentru decaparea tencuielii exterioare, dar de aici până la a arăta civilizat drumul este foarte lung. Vom lua legătura cu proprietarul, care trebuie să se apuce să facă un proiect pentru a îmbunătăți imaginea construcției. În caz contrar, vor fi aplicate prevederile legii. Clădirea este istorică, zona trebuie asanată. Știu că au probleme cu banii, s-a plătit cu un credit, care trebuie returnat… Vom comunica la nivel de instituție cu Mioara Simcelescu, dacă are nemulțumiri se poate adresa primăriei”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Vă reamintim că proiectul Mioarei Simcelescu de a ridica un hotel în locul Cazarmei U a fost respins de autoritățile locale pentru că prevedea prea multă sticlă pentru o zonă de protecție istorică a monumentelor. Astfel, clădirea a ajuns să fie lăsată în voia sorții, în stadiul în care se află acum.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*