Ultimele stiri

Cazarma U, luată cu asalt de timişoreni în cadrul Festivalului Art Encounters. Ce pot admira

art encounters

Festivalul Art Encounters, care are loc la Timişoara în această lună, a înregistrat un număr de vizitatori record. În primele zece zile, peste 8.000 de oameni au avut ocazia de a admira operele a peste o sută dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani. De asemenea, cele trei expoziții de la Arad au avut peste 1.000 vizitatori în prima săptămână.

Cazarma U s-a dovedit a fi cea mai apreciată locație, fiind vizitată zilnic de peste 200 timișoreni. Clădirea care a fost neaccesibilă publicului în ultimii ani, a fost redată orașului. 11 dintre cele mai importante galerii din țară au fost invitate să își expună aici lucrările de artă.

O altă locație neconvențională, dar foarte vizitată, este clădirea Sinagogii din Cetate unde instalația de sunet a Ioanei Nemeș, deși închisă în şase octombrie, va fi redeschisă în fiecare weekend datorită popularității.

Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să aducă un public cât mai larg și diversificat mai aproape de scena artei contemporane românești. În acest scop au fost create programe specifice care să atragă tot mai mult comunitatea locală.

Unul dintre acestea este programul educațional, care a fost lansat pe data de 6 octombrie, când peste 80 de profesori de la școlile din oraş au participat la o prezentare și un tur al expozițiilor. Programul de voluntariat dă ocazia a 100 de voluntari să se implice ca mediatori culturali, ghizi ai expozițiilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*