Ultimele stiri

Cazarma U şi Sinagoga din Cetate, transformate în galerii de artă. Ce eveniment cultural inedit are loc la Timişoara, timp de o lună

Timp de lună, Timişoara devine capitala artei contemporane româneşti. Asta pentru că în capitala Banatului va fi organizată prima ediţie a Festivalului „Art Encounters”, intitulat „Aparenţă şi Esenţă”, în perioada 3 – 31 octombrie.

Astfel, oraşul se va transforma într-o veritabilă galerie de artă contemporană unde peste 100 de artişti îşi vor expune lucrările în 17 locaţii diferite, cum ar fi Muzeul de Artă, Memorialul Revoluţiei, Sinagoga din Cetate, Halele Timco, sau Cazarma U. În aceste locuri, 12 galerii de artă contemporană vor prezenta mici expoziţii.

Evenimentul este conceput ca un dialog între arta contemporană românească şi contextul internaţional actual, dialog facilitat de un număr de artişti români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât şi în străinătat, dar şi de artişti străini care fac referire la spaţiul românesc în opera lor.

De asemenea, Art Encounters este unul dintre cele mai mari proiecte culturale care reuneşte oraşul Timişoara şi Arad.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*